Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Türkiye İstatistik Kurumu bilindiği gibi sürekli olarak işsizlik oranları başta olmak üzere pek çok veri hakkında çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları günü geldiğinde kamuoyuna duyurmaktadır. TÜİK'ten işsizlik oranlarının açıklanması beklenirken yapılan açıklama ile yeni duyuru geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranlarını açıkladı. Peki Türkiye'de işsizlik oranları kaç? İşsiz sayısı nedir? Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde işsiz olan kişi sayısı nedir?

5 GENÇTEN 1'İ İŞSİZ

Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranına göre şu anda ülkemizde ki işsizlik oranları yüzde 10.6 seviyesinde. Tabi bu rakamlar 2016 yılının sonuna ait. Geçtiğimiz 2015 yılının aynı dönemine bakıldığında işsizlik oranının yüzde 10.3 seviyesinde olduğu görülüyor. Yani işsizlik rakamlarında yüzde 0.03'lik bir ilerleme var.

Tarım dışı işsizliğe bakıldığında yüzde 0.6'lık oran ile artış olduğu ve toplam tarım dışı yüzde 13 oranında işsizliği olduğu görülmektedir. 
2015 verilerine göre Türkiye geneli işsiz kişi sayısı 3 milyon civarındayken 2016 yılı için açıklana yüzde 10.6'lık işsizlik rakamına göre işsiz kişi sayısı 273 bin daha arttı ve işsiz kişi sayısı toplam 3 milyon 330 bin civarına yükseldi.

Sektör bazında değerlendirme yapıldığında ise istihdam etmekte olan kişilerin ikisinden birisinin hizmet sektöründe olduğu görülmekte olup ülkemizde eğitimli, eğitimsiz her 5 gençten birisinin işsiz olduğu görülmektedir.