Bilindiği üzere işsizlik rakamları Nisan ayında %12,8'lere dayanmış ve hızla yükselmeye devam ediyordu. İşsizlik artmasından sonra hükümet harekete geçti ve milli istihdam seferberliğini başlattı. Buna göre Türkiye geneli en az 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağı belirtilmekteydi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan raporlara göre istihdam seferberliğinin işe yaradığı ve işsizlik rakamlarının düştüğü görülmekteydi. Merak ile beklenen Haziran ayı işsizlik rakamları da açıklandı. Peki işsizlik yüzde kaç seviyesine geldi, azalma ve artma oranları nedir.

İŞSİZLİK ORANLARI DUYURULDU!

Buna göre Türkiye'de Haziran ayı verilerine dayanarak işsizlik rakamları %10,2 olarak belirtildi. Bilindiği üzere işsizlik rakamlarının tek haneli rakama kadar düşürülmesi için çaba sarf edileceği belirtilmekteydi. Tek haneli rakamlara inmek için çalışmalar halen devam ediyor.

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARTIYOR

Bilindiği üzere pek çok kişi iş yerlerinde sigortasız olarak çalışmaktadır. Her ne kadar yasak olsa da işçiler iş bulma sorunları yaşadığı için kayıt dışı istihdam etmeye devam ediyor. Mayıs ayı verilerinde kayıt dışı istihdam %34 seviyelerindeyken Haziran ayında kayıt dışı istihdam %34,7'ye yükseldi.

İSTİHDAM ORANI ARTTI

İstihdam oranında bir önceki yılın Haziran ayı verilerine bakıldığında %0,9'luk bir artışın olduğu görülmektedir. Buna göre 2016 yılına göre 2017 Haziran ayında 1 milyondan fazla kişi istihdam sağladı. İstihdam rakamları ise %48'e yükseldi.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim