Türkiye’de 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren 2020 asgari ücret tutarının belirlenmesinde çalışmalara devam ediliyor. Hükümet yetkilileri ile sendika temsilcileri tutarın belirlenmesi adına görüşmelerini sürdürürken TÜİK tarafından asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı.

TÜİK Aylık Harcama Tutarını Paylaştı

2020 yılına ilişkin asgari ücretin belirlenmesinde önemli rol oynayan rakam bugün TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre bir işçinin aylık gıda harcama tutarı ağır işler için 2 bin 331 TL, orta işler için ise 2bin 086 TL şeklinde komisyona iletildi. Bu noktada özellikle yapılması beklenen zamda bu rakamların önemli rol oynaması bekleniyor.

İşçi, Hükümet ve İşveren Buluştu

Asgari ücret tutarının belirlenmesinde İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14:00 itibari ile üçüncü kez toplandı. Bu toplantı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde yapılacak olup ilk görüşme Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, ikinci toplantısını işçi tarafını temsil eden Türk-İş’te gerçekleştirilmişti.

Asgari Ücret Tahminleri

Sözcü gazetesi haberine göre Türk-İş, bir kişinin yaşam maliyeti olarak belirlenen 2 bin 578 liranın altındaki rakamı müzakere etmeme kararı almış olmakla birlikte aynı zamanda yüzde 2 olan işsizlik Sigortasında işveren payının da 2020’de alınmaması, 5 olan SGK İşveren Desteği’nin yüzde 6’ya yükseltilmesi talepler arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim