Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın açıklamış olduğu genç griişimcilere sağlanacak olan 200 Bin TL hibe desteği için ön başvurular TÜBİTAK tarafından alınmaya başlanacağı açıklanmıştı.

Bakan Varank'ın açıklamasından kısa bir zaman sonra TÜBİTAK tarafından yapılan açıklma ile birlikte genç girişimcilere kazandırılan 200 Bin TL hibe desteği için başvuruların alınmaya başlandığı açıklandı. 

Genç girişimci adayları, Uygulayacı kuruluşlardan onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK'a başvuru yaparak 200 bin Tl tutarındaki %100 hibe destekten yararlanmak için yarışacağı açıklandı.

İŞ FİKİRLERİNİN KABUL EDİLDİĞİ TEMATİK ALANLAR

Akıllı ulaşım, Enerji ve Temiz Teknolojiler, Akıllı Üretim Sistemleri, İletişim ve Sayısal Dönüşüm, Sağlık ve İyi Yaşam, Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme gibi tematik alanlar girişimciler için uğraşabilecekleri alanlar olacaktır.

ADAYLARA ÖN BAŞVURULAR SUNULDU

3 Eylül ile 16 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacak olan ön başvuruların yapılacağı yerler aşağıda aktarmış olduğumuz BİGG Uygulayıcı Kuruluşlara yapılacaktır; 

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara Üniversitesi, Arçelik A.Ş, Arı Teknokent Planlama, Atılım Üniversitesi, BÜN Teknopark Anonim Şirketi, Düzce Teknopark Anonim Şirketi, Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İstanbul Teknokent A.Ş, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi,Koç Üniversitesi, KOÜ Teknopark, Marmara Teknokent, ODTÜ Teknokent, Özyeğin Üniversitesi, Samsun Teknoloji, Süleyman Demirel Teknoloji, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türk Ekonomi Bankası, Yaşar Üniversitesi, Yıldız Teknik Geliştirme Bölgesi, yerlerinden başvuru yapabilmektedirler. 

BAŞVURU TARİHLERİ

1. aşama sonucunda sadece BİGG Uygulayıcı Kuruluşları tarafından iş planları onaylanan girişimcilerin yapmış olduğu fikirler TÜBİTAK'a sunulacaktır. 2. Aşama iş planı başvuruları TÜBİTAK tarafından 1 Aralık 2018 tarihi itibariyle alınacaktır.

Editör: TE Bilisim