Türkiye Büyük Millet Meclisinde bilindiği üzere Katar'a teskere konusunda görüşme yapılmış ve TSK personellerinin Katar'a girmesine onay verilmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ki askerlerin Katar'a ne zaman gireceği, Katar'a toplam kaç asker gireceği merak edilmekteydi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama ile mehmetçik'in bugün Katar'a girdiği belirtildi. Peki toplam kaç asker girdi, kaç zırhlı araç girdi. TSK'nin Katar'da kaç askeri oldu. İşte tüm detaylar.

5 ZIRHLI ARAÇ ve 23 ASKER

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama ile mehmetçik'in 22 Haziran 2017 saat: 08.00 surlarında 5 zırhlı araç ve 23 personel ile Katar'ın Doha'ya intikal ettiği belirtildi. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri şu anda aslında tam olarak girmedi ve yapılan incelemelerin olumlu sonuçlar vermesi ile yakında binlerce kişilik çıkarma yapılması bekleniyor.

KATAR ile TSK ANLAŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri bilindiği üzere Katar'da Katar Jandarma Komutanlığının eğitimlerinde yardımcı olacak. Şu anda Katar'da toplam mehmetçik sayısı 113'e çıktı. İlerleyen günlerde incelemelerin yapılması ile TSK'dan binlerce kişilik Katar'a asker göndermesi bekleniyor.

Katar ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin anlaştığı basına sızdırılırken buna göre Katar ile TSK'nın Bayramdan sonra ortak bir tatbikat yapması bekleniyor. Bu tatbikat iki ülke içinde büyük önem arz etmektedir.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim