15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından yurt genelinde bakanlıklar ve kurumlar başta olmak üzere pek çok yerde FETÖ operasyonları yapılmaya devam ediyor. Bilindiği gibi ülke genelinde neredeyse 100 binden fazla kişi görevden uzaklaştırıldı ve on binlerce kişi ihraç edildi. Dün Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 13 bine yakın polis açığa alınırken bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinden de personel açığa alınma haberi kamuoyuna duyuruldu.

540 Personel Görevden Uzaklaştırıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan askeri personellerin 540'ı FETÖ'cü olduğu gerekçesi ile görevden uzaklaştırıldı. Söz konusu personellerin büyük çoğunluğunun Astsubay olduğu belirtiliyor.

Açığa alınan askeri personellerin 113'ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 427'si ise Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi. Yine Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan askeri personellerin 4 bine yakını kadarı şimdiye kadar FETÖ gerekçesi ile görevden ihraç edilmiş durumda. Yine TSK başta olmak üzere pek çok kurumda FETÖ operasyonları devam etmekte olup neredeyse bütün memurların geçmişleri hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Yapılan bu araştırmalar sonucunda geçmişinde ya da yakınında FETÖ ile bağlantısı bulunan personeller görevden uzaklaştırılırken yine haklarında yapılan araştırmalarda kişinin FETÖ'cü olduğu doğrulanırsa görevden kesin olarak ihraç edilmektedir. Yeni ihraç haberlerinin veya uzaklaştırma haberlerinin kamuoyuna duyurulması ile sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.