Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarına ara vermeden devam ettiği gibi ihtiyaç duyulan pozisyonlar için askeri personel alımları da gerçekleştirmektedir. İlgili askeri personel alımı ilanları kurum tarafından hazırlanarak resmi internet sitesinden kamuoyuna duyurulmaktadır.

Buna göre Türk Silahlı Kuvvetlerinde meydana gelen personel açığını kapatabilmek için çok sayıda askeri personel alımları gerçekleştirilmekte olup 2018 yılında 43 bin askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu. Rütbelere, pozisyonlara göre kaç kişilik askeri personel alımı yapılacağı da duyuruldu. Peki detaylar nedir?

RÜTBELERE GÖRE DAĞILIM DUYURULDU!

Türk Silahlı Kuvvetleri toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı gerçekleştirecektir. Hangi rütbe için kaç kişilik personel alımı yapılacağını aşağı bölümden sizlerle paylaşıyoruz.

3 bin 755 subay
5 bin 375 astsubay
13 bin 213 uzman erbaş
20 bin 595 sözleşmeli er

Yukarıda TSK'nın hangi rütbelere kaç kişilik askeri personel alımı yapacağı detaylı olarak verilmiştir. Peki adaylar başvurularını ne zaman yapacak ve detaylar nedir?

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri personel alımları ilan olarak kamuoyuna duyurulacaktır. İlanlar yayımlandıkça başvurular, nitelikler ve tarihler hakkında bilgi verilecek olup İşin Olsa ekibi olarak bizlerde siz değerli okuyucularımızı konu hakkında bilgilendireceğiz. İlanlardan ilk haberdar olmak için lütfen mobil uygulamamızı ve sosyal medya hesabımızı takip ediniz.

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim