Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri her sene profesyonel orduya geçiş için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene Türk Silahlı Kuvvetlerinin kaç kişilik askeri personel alımı gerçekleştireceği beklenirken 43 bin kişilik personel alınacağı duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri her sene on binlerce kişilik askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre bu sene Türk Silahlı Kuvvetleri 43 bin askeri personel alımı yapacak. Peki hangi rütbeden kaç askeri personel alınacak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri personel alımına ilişkin detaylar nedir?

RÜTBELERE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı sonuna kadar 43 bin askeri personel alımı yapacak. Peki rütbelere göre dağılım nedir? Buna göre 3 bin 755 kişi -Subay, 5 bin 375 - Astsubay, 13 bin 213 - Uzman Erbaş ve 20 bin 595 - Sözleşmeli olmak üzere toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı yapılacaktır.

ALIM İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yukarıda verilen rütbelere personel alımı yapacaktır. Ancak alımların ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor. Buna göre alım ilanları kamuoyuna duyuruldukça İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz. İşin Olsa sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek TSK'nin tüm ilanlarını görebilirisiniz.

Askeri İlan Yayımlandığından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim