Kazakistan'ın başkenti olan Astana'da İdlib konusunda önemli bir görüşme yapıldı. Buna göre Astana'da Rusya, Türkiye ve İran, İdlib konusunda görüşmeler yaptı. Görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı önemle beklenirken Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib konusunda anlaştığı belirtili.

Astana'dan çıkan karara göre Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'e 25 bin Mehmetçik ile girecek. Peki operasyonlara Rusya ve İran nasıl bir destek verecek her hangi bir olumsuzluk durumunda müdahale edilecek mi?

PKK ile TÜRK ASKERİ KARŞI KARŞIYA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin aldığı karar ile 25 bin asker İdlib'e girerse PKK'lı teröristler ile Türk askeri karşı karşıya gelecek. Sızma girişimcilerine ve saldırı girişimlerinin olmaması için önemli bir çalışmanın yapılması bekleniyor. Türkiye anlaşmaya vardı ve 25 bin Mehmetçik operasyon için İdlib'e girecek. Peki operasyon ne zaman başlıyor? Operasyon tarihi hakkında her hangi bir bilgi yok ancak TSK her an alarm verebilir ve operasyon aniden başlayabilir.

RUSYA DESTEK VERECEK Mİ

Burada ki en önemli konu bilindiği üzere Rusya'dır. Her ne kadar İdlib sorunu Türkiye'yi ilgilendirse de Rusya ve İran'ın da konuyla detaylı bir şekilde ilgilenmesi beklenmektedir. Fakat basında genel olarak Rusya'nın sadece İHA'lar ile operasyona destek verebileceği belirtiliyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim