Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde operasyon ile görev faaliyetlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK profesyonel orduya geçiş süreci boyunca yeni askeri personel alımı ilanlarını hazırlayarak kamuoyuna duyurmakta olup ilanlar Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile yayımlanmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK tarafından kamuoyuna yapılan duyuru ile TSK'nin 2018 yılı sonuna kadar toplam 13 bin 213 kişilik uzman erbaş alımı gerçekleştireceği öğrenildi. Peki alımlar nasıl yapılacak, ne zaman yapılacak, konu hakkında yeni duyuru yapıldı mı? İşin Olsa ekibi olarak 13 bin 213 uzman erbaş ve çavuş alımı hakkında tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

13 BİN 213 UZMAN ERBAŞ ve ÇAVUŞ ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK yıl sonuna kadar 13 bin 213 uzman erbaş ile çavuş alımı yapacak. Buna göre alımlar Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'ya bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yapılacaktır. Özel Kuvvetler Komutanlığı en az astsubay alımı gerçekleştirdiği için uzman erbaş ve çavuş alımı yapması beklenmiyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK açık pozisyonları için 13 bin 213 kişilik uzman erbaş ve çavuş alımı yapacak. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre şu an için bir tarih duyurulmadı ancak alımların yakın zamanda başlaması ve 2018 yılı sonuna kadar kademe kademe düzenli olarak yapması beklenmektedir.