Dünyanın dört bir yanında yaşanan saldırılardan sonra Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, yine küstahça bir açıklama yaptı. İşte yapılan o açıklama.


Kamuoyu yoklamalarının Müslümanların Amerikalılara yönelik nefret beslediğini gösterdiğini iddia eden Turmp, bu durumun Amerikan halkını risk altına soktuğunu söyledi. Trump, Güvenlik Politikaları Merkezi (Center for Security Policy) gibi düşünce kuruluşlarının kamuoyu yoklamalarına atıfta bulunarak "Bu nefret nereden geliyor ve nelerden kaynaklanıyor, bunu bulmak zorundayız" dedi.
 
Trump "Tehdidin ne kadar ciddi olduğu anlaşılana kadar" sınırın kapalı kalmasını istedi.
 
Beyaz Saray yazıl ıbir açıklama yaparak Trump'ın bu sözlerini eleştirdi.
 
Beyaz Saray'ın açıklamasında "Bu Amerikan değerlerine ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırıdır" denildi.
 
3 Aralık günü silahlı bir çift, Kaliforniya'nın San Bernardino kasabasında engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenlemiş, 14 kişiyi öldürmüştü.
Soruşturmayı yürüten FBI'ın Los Angeles ofisinin yardımcı direktörü David Bowdich, çiftin bir süredir radikalleşmiş olduğunu söylemişti.
 
Donald Trump Kasım 2016'da yapılacak olan ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından.
 
Milyoner bir iş adamı olan Trump, göçmen karşıtı söylemleriyle tanınıyor.
 
Trup başkan seçilmesi halinde ABD- Meksika sınırına duvar ördüteceğini ve ülkedeki tüm Suriyeli göçmenleri ülkelerine geri göndereceğini açıklamıştı. (BBC Türkçe)