Amerika Birleşik Devletlerinde bilindiği üzere dün resmen delegelerin oylarının sayılması için kongre binasında toplanıldı. Sayımlar başlaması ile birlikte Donald Trump'ı tuttuğu belirtilen grupların kongre binasını bastığı haberleri geldi. On binlerce kişi alanı akın etti ve bir çok yerden güvenlik güçleri de kongre merkezine yönlendirildi. Buna göre kongre binasında ki tüm vatandaşlar dışarıya çıkarıldı ve delegelerin oyları yeniden sayılmaya başlandı.

Joe Biden Resmen Kazandı

ABD'da başkanlık seçimleri ardından bilindiği üzere birde delege sayımları yapılmaktadır. Joe Biden ile Donald Trump için delege oylamaları yeniden yapıldı ve resmen Joe Biden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak duyuruldu. Buna göre Donald Trump'a veda vakti geldi ve Joe Biden'in hangi tarihte göreve başlayacağı da belirtildi.

Joe Biden Göreve Başlama Tarihi Açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri Yeni Başkanı Joe Biden'in göreve başlama tarihi de resmen duyuruldu. Buna göre 20 Ocak 2021 tarihi itibari ile ABD başkanı Donald Trump olarak değil Joe Biden olarak belirtilecek ve yetkiler ona göre düzenlenecektir.

Editör: TE Bilisim