Devlet tarafında çalışma hayatında yer alan anne ve babalara destek olarak hayata geçirilen bakıcı anneanne ya da babaanne uygulamasında torunlarına bakan büyük annelere maddi destek de sağlanıyor. Bu kapsamda belirli koşulları yerine getiren büyük annelere destek ödemesi yapılıyor. İlgili destekten yararlanmak isteyenler için başvuru şartları ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Şartlar Nelerdir?

Çalışan annelerin doğumdan sonra tekrar çalışma hayatına dönmesi durumunda bakıcı desteği olarak anneanne ya da babaannelere destek ödemesi yapılıyor. Bunun için belirtilen şartların sağlanması gerekiyor. BU şartlardan ilki bakılacak çocuğun 3 yaşından küçük olması, ayrıca T.C Vatandaşı olmak Belirli bir ikametgah adresine sahip olmak, çocuk ve ailenin aynı evde, çocuğa bakacak olan kişinin ise aynı şehirde yaşıyor olması Doğum yapan annenin 18 yaşından büyük olması Annenin SGK’ya en az 360 gün prim ödemiş olması, Anneni devlet kurumları hariç özel bir kurumda çalışıyor olması Bebek bakım desteği süresince annenin işten ayrılmayacak olması Annenin sahip olduğu gelirin, Bakanlık tarafından belirlenen sınırı aşmaması Annenin işvereni ile akrabalık derecesinin bulunmaması şartlarının da sağlanması gerekiyor.

Ne Kadar Ödeniyor?

Torun bakma maaşı olarak da bilinen bu ödemede büyük annelere 425 TL ödeme yapılıyor. Geçtiğimiz yıl da aynı destek büyük annelere sağlanmış olup bu sene de devam etmesi beklenmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Torun bakma maaşında yararlanmak için bireylerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına danışmaları ve bilgi almaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim