Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) geçenlerde yayımladığı bir ilan ile 8 bin 160 kişiyi konut sahibi yapacaklarını açıkladı. Ev alma hayali olupta bu hayali gerçekleştiremeyen bütçeleri yetersiz olan kişiler için taksitli konut satışı yaparak bir çok kişinin hayalini gerçekleştiren TOKİ bu kez de 8 bin 160 kişiyi ev sahibi yapacağını yayımladığı duyuruyla açıkladı. Peki TOKİ nin yağtığı açıklama neydi?

İŞTE TOKİDEN YAPILAN AÇIKLAMA

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur. 1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı tarafından kurulan ev sahibi olupta bu hayali gerçekletirmekte zorlanan düşük bütçeli kişilere taksitle ev sahibi olma imkanı tanıyan bir kamu kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir.

TOKİ yaptığı açıklama ile 8 bin 160 kişiye konut sahibi olma fırsatı sunacağını duyurdu ve bu konutların aylık taksitlerinin 285 liradan başlayacağını söyledi. Büyükşehirlerin yanı sıra küçük şehirlerde de konut satışı yapacağını açıkladı. Bu sefer ki satışı yapılacak olan konutların tam 37 şehirde satışa çıkarılacağıda verilen bilgiler arasında bulunuyordu.