Ülkemizde bilindiği üzere geliri düşük olanlara, emekli olup ev sahibi olmayanlara ve daha önce her hangi bir evi olmayanlara TOKİ'den uygun fiyatlı ev satılmaktadır. İl ve ilçelerde aralıklarla TOKİ tarafından başlanan projelerde çok sayıda kişi TOKİ'ye ismini yazdırmaktadır ve kuraya katılmaktadır. Ancak kuraya katılabilmek için kişilerin katılım ücretini ödemesi gerekmektedir. Devlet tarafından belirtilen sürede olağanüstü hal olmadığı sürece evler teslim edilmekte ve asil ya da yedek listede olmayanların katılım ücretleri geri iade edilmektedir. Peki TOKİ kura'da ismi çıkmayan kişilerin ücret iadeleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

İADE TARİHİ NEDİR?

TOKİ il ve ilçelere göre farklılık gösteren günlerde, tarihlerde kuraları açıklayarak asil ve yedek listeyi duyurmaktadır. Eğer sizlerde kuraya katıldıysanız fakat adınız asil ya da yedek listede yoksa ücretinizi labilirsiniz. Ücreti almak için bir tarih olmamak ile birlikte belirlenen bankaya gitmeniz gerekiyor fakat yanınızda gerekli evrakları da götürmelisiniz. Peki hangi banka ücretleri iade ediyor, hangi evraklar götürülmelidir?

HANGİ BANKA ÖDEME YAPIYOR

TOKİ'de asil ya da yedek listede adı çıkmayanların en yakın Halk Banaksı şubesine gitmesi gerekmektedir. Şubeye girerek gişe memuru ile görüşecek olan kişiler yanlarında kimlikleri, TOKİ katılımı için ödemiş oldukları ücretin dekontu ile müracaat etmesi gerekmektedir. Görevli belgeleri kontrol ettikten sonra asil ya da yedek listede adı çıkmayan kişinin ücretini iade etmektedir.