2020 yılından itibaren her yıl 100 bin sosyal konut projesi ile kira öder gibi ev sahibi olma imkanı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm halka müjdeli haberi verdi. Ülke genelinde yoğun bir ilgi olan Toki 100 bin konut projesi için yeni başladı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı ortaklaşa düzenlenen protokoller çerçevesinde finansmanlarını kamu bankaları ve Katılım bankaları ile ortaklaşa sağlanacak. TOKİ kuraya katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile başvurusu kabul edilmeyenlere ait bir liste açıkladı. Buna göre hak kazanan katılımcılar için her ilde Noter huzurunda kura yapılacak.

25 İLDE HERKES EV SAHİBİ OLABİLECEK.

TOKİ'nin açıkladığı kura tarih ve saatleri açıklamasında 25 ilde ve ilçelerindeki bazı projeler için kura yapılmayacağı. Çünkü bu projelerde başvurucunun yetersiz olduğu ifade edildi.

Aksaray, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Konya, Manisa, Mardin, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat illerindeki bazı ilçelerinde merkezde yürütülen toki projeleri için başvuru sayısı yapılacak konut sayısını geçmedi. Bu yüzden bu yerlerde kura yapılmayacak. Diğer illerdeki kura saatleri ve kura tarihleri de belli oldu.

İZMİR ANKARA İSTANBUL KURA TARİHLERİ;

Ankara ili Sincan ilçesindeki Toki konutları için kura tarihi 6 Mart 2020 olarak açıklandı. Başkentte ilçelerinde de kura farklı tarihlerde yapılacak. İstanbul ilinde 3 farklı proje bulunuyor Tuzla 16 Mart, Arnavutköy 18 Mart, Başakşehir ise 20 Mart tarihinde yapılacak. İzmir ilinde 24 Şubat tarihinde kura yapılacak. Birer gün aralıklarla İzmir ilçelerinden Karabağlar, Seferhisar, Aliağa ilçeleri için kuralar yapılacak.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

TOKİ kira öder gibi ev sahibi olabilecek 100 bin sosyal konut projesinde il il kura tarihleri ve kura saatlerini Toki resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Buna göre 2+1 evler için 140-180 bin tl arasında bir ödeme yapılacak. 3+1 evler için ise 160 bin ile 210 bin Tl arasında ödemeler değişecek. Tüm illerdeki kura saat ve tarihleri ile kura ypaılmayacak olan illere ait konutlara ait sonuçları http://talep.toki.gov.tr/index.html adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

İŞİN OLSA