TOKİ Kurasız 117 Bin Tl'den ve 390 TL taksitle Ev Satışını Başlattı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Türkiye genelinde 100.000 sosyal konut projesi başlattı ve düşük bütçeli ailelerin kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak. Önemli bir projeye imza atılmıştı. 100.000 sosyal konut projelerinin kuralları illerde devam ediyor. TOKİ resmi açıklamasına göre 11 şehirde herhangi bir kura olmadan başvuru yapan vatandaşların alabileceği açık satış yöntemiyle ev satışlarını başlattı.

TOKİ KURA'SIZ EV SATIŞI;

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre herhangi bir çekiliş yok ve kura olmadan 559 yeni konutun satışa sunulduğunu aktardı. 2 artı 1 ile 3 artı 1 konutların fiyatları 117 bin TL'den başlayıp en fazla 399 bin 448 TL'ye kadar fiyatlarının bulunduğu ifade edildi. Taksilerde ise en düşük taksit tutarı 390 TL olarak açıklandı. Başvuru yapacak vatandaşların müracaat koşulları Toplu Konut idaresinin illerde açılan ilan şartlarını inceleyerek başvuru yapabilirler. Çünkü müracaat şartı illerde değişiklik gösteriyor. Hangi ilde kaç ev satılacak belli oldu. Bolu 1 konut, Bursa Gemlik 59 konut, Çorum Boğazkale 69, Denizli Çardak 123, Denizli Honaz 51, Sarayköy 27, Hatay Payas 2, Karabük Eflani 16, Karaman doğukışla 1, Kars Sarıkamış 69, Kastamonu Örencik 97, Mersin Gülnar 39, Trabzon Beşikdüzü 5 olmak üzere gerçekleştirilecek.

Son Başvuru Tarihi Nedir?

Başvuru yapacak vatandaşların, Ziraat Bankası İle Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekmektedir Yukarıda belirtilen illerde başvuru tarihleri farklı gösterecektir. Türkiye genelinde 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacaktır.

Editör: TE Bilisim