Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her yıl 100 bin yeni sosyal konut edindirme projesi kapsamında başvuru bilgilendirme ekranı açıldı. Buna göre İl ve ilçelerde başvurusu kabul edilenler ve kabul edilmeyen başvurular açıklandı.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

12 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan projeye göre dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları için bir proje başlatıldı. Proje kapsamında depreme dayanıklı mahalle kültürü ve düzgün bir mimari esas alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve şehircilik bakanlığı arasında protokol imzalandı. Buna göre dar gelirli ve asgari ücretle geçinen aileler kira öder gibi ev sahibi olacaklar. TOKİ bu sene 2020 yılı için 100 bin konut dağıtarak hak kazanan vatandaşlar uzun vadeli olarak ödemelerini kiradan daha ucuza tamamlayarak mülk sahibi olacaklar.

KURA NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıklanan sonuçlara göre hak sahibi belirleme kurası gerçekleştirilecek. Şehit aileleri ve gaziler dul ve yetimler için yüzde 10, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kadarlık bir kontenjan belirlenecek. Diğer adaylara yönelikte kura yapılacak. Kura tarihi şuanda belli değil TOKİ tarafından bir açıklama yapılacak ve kura gün ve saati açıklanacak. Kura sonuçlarında hak kazanan asıl ve yedek adaylar tespit edilecekler.

TOKİ 100 Bin konut projesi için başvuru bilgilendirme Tüm illerdkei başvurusu kabul edilenler ve edilmeyenlere ait listelere http://talep.toki.gov.tr/adresi üzerinden erişebilirsiniz.

SÖZLEŞME;TOKİ projesi kapsamında sözleşme imzalama esnasında bazı belgeleri istenilecek. Bu belgelerden bir tanesi ikamet belgesi, hane halkı gelir belgesi, gerekli görüldüğü takdirde ibraz edilmek üzere ek belgeler istenilecek. Konutlar teslim ediemden öncede yüzde bir oranında KDV tutarı tahsil edilecek. 

İŞİN OLSA