Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Kurumu TOKİ kura tarihlerini açıkladı. Buna göre özellikle büyükşehirlerden Ankara Toki kura tarihi, İstanbul Toki kura çekilişi tarihileri merak edilenler arasında bulunuyor. Tüm büyükşehirlerde ve ülke genelinde açıklanan noter huzurunda kura tarihleri şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği dar gelirli aileler için kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler özel sosyal konut projesi tüm Türkiye'de çok fazla ilgi gördü. Başvuru yoğunluğunun olduğu proje kapsamında; evler deprem dayanıklı olacak. Yatay mimari esas alınacak. Mahalle kültürü yaşatılacak. Başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başladı. 15 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. TOKİ tarafından başvruusu kabul edilenlerin ve başvurusu kabul edilmeyenlere ait listeler açıklandı.

İLGİLİ HABERhttps://www.isinolsa.com/gundem/toki-acikladi-sosyal-konut-projesi-sonuclari-ve-basvurusu-kabul-h31021.html

İLK KURA 24 ŞUBAT;

Mart ayında Ankara Sincan ilçesinde kura yapılacak. İzmir Karabağlar ilçesinde 24 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. 16 Mart tarihinde ise İstanbul tuzla ilçesinde kura yapılacak.

NE KADAR BAŞVURU OLDU;

Yoğun ilgi ve başvurunun olduğu TOKİ projelerinde İstanbul ilinde 375.953 başvuru oldu. Ankara ilinde ise 18.38 kişi diğer yandan İzmir’de 75.288 kişi başvuru yaptı. Bursa ilinde 56 bin, Gaziantep ilinde 69 Bin başvuru sayısı açıklandı.

TÜM TÜRKİYE TOKİ KURA TARİHİ;

Türkiye genelinde büyükşehirlerde ve bazı illerde tarih sırasına göre kura tarihleri belli oldu. Listenin tamamı Toki resmi internet sitesi üzerinde yer almaktadır. İşte bazı illerin noter kura çekiliş tarihleri;

Kocaeli İzmit 11 Mart,
Elazığ 14 Nisan,
Erzurum Merkez 18 Mayıs,
Diyarbakır Yenişehir 2 Nisan,
Antalya Merkez 25 Mart,
Adana Sarıçam 27 Mart,
Batman Merkez 3 Nisan,
Samsun İlkadım ve Canik 30 Nisan,
Konya Selçuklu 5 Mart,
Trabzon Merkez 7 Mayıs,
Van Erciş 9 Nisan,
Şanlıurfa Eyyübüye ve Karaköprü 1 Nisan,
Malatya 15-16 Nisan,
Ordu 27-28 Mayıs,
Edirne Lalapaşa ve Merkez 7 Mayıs,
Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli 19 Haziran,
Konya Ereğli ve Beyşehir 30 Haziran.

İŞİN OLSA