Binlerce kişinin merakla beklediği ve geçtiğimiz aylarda yoğun başvuru alan TOKİ 100 Bin Konut Projesinde artık sona geliniyor. Başvurularını TOKİ e-devlet hizmeti üzerinden gerçekleştiren vatandaşlar ev sahibi olmak için projeye oldukça yoğun ilgi göstermişti. Bu kapsamda ise 6 ilde kura çekilişi bugün itibari ile başlamakta olup 30 Nisan’a kadar devam edecek. İlgili konut projesine başvuru yapanlar için kura detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Bakanlık Açıkladı

Korona virüs salgını sebebi ile ertelenen 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nin 6 ildeki kura çekilişi 28-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak olup ilgili kura çekimine ilişkin bilgiler ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Buna göre bakanlık tarafından:

"28-30 Nisan 'TOKİ hak sahipliği belirleme kuraları' Manisa, Denizli, Nevşehir, Yozgat, Isparta ve Konya illerini kapsıyor” açıklamasına yer verildi. Vatandaşlar ilgili projeye, müdürlüklere gitmeden e-devlet üzerinden gerçekleşirmiştir. Bu kapsamda kura çekimi ise canlı yayın olarak vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Ne Zaman Çekilecek?

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte konut çekimine 28 Nisan 2020 Salı günü, Manisa Köprübaşı 75 konut, Manisa Akhisar 125 konut, Manisa Salihli 150 konut ve Denizli 118 konut projeleri ile başlanacak. Kura çekimi online olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından olan Twitter, Facebook, YouTube üzerinden canlı yayınlanacak ve herkes izleyebilecek. İlgili çekiliş hakkında detaylı bilgi almak isteyenler ise http://toki.gov.tr üzerinden sorgulama yapabilmektedir.

Kura çekimi Manisa’dan sonra 29 Nisan 2020’de Nevşehir ve Yozgat, 30 Nisan 2020 tarihinde ise Isparta ve Konya için gerçekleştirilecek olup ilgili detaylar aşağıda yer alan görselde açık olarak yazılmıştır.