Silivri TEM Otoyolu’nda yaşanan trfaik kaza sonucunda dehşet dolu anlar yaşandı. Yaşanan kaza sonucunda Edirne ve Ankara yollarında ulaşım tamamen durmuş durumda.

Silivri TEM Otoyolu’nda her iki yönde meydana gelen zincirleme kazalar nedeniyle ulaşım tamamen durdu. Olay yerine giden ekiplerin çalışmaları sürüyor.
 
Silivri TEM Otoyolu’nda birbiri ardına meydana gelen iki kaza, trafiği kilitledi. Otoyolda hem İstanbul, hem de Edirne istikametinde zincirleme kazalar meydana geldi. 20’den fazla aracın karıştığı zincirleme kazalarda 1 sürücü, aracın içerisinde sıkıştı. Kazalar nedeniyle Edirne ve İstanbul istikametlerine ulaşım durdu. Yapılan uyarılarla sürücüler E-5 Karayolu’na yönlendirildi.
 
Olay yerindeki vatandaşların, ambulansın gelebilmesi için kazaya karışan araçları iterek yolu açmaya çalıştıkları görüldü. Bazı vatandaşların ise yaralı sürücüyü çıkarma çalışmaları sırasında şiddetli esen rüzgarın önünde durarak ekiplere yardımcı olmaya çalıştıkları gözlendi. Silivri’de görevli ekiplerin çalışmaları sürüyor.
 
AKOM'DAN AÇIKLAMA
 
Alınan bilgiye göre, Kınalı gişeleri mevkisinde kar yağışı ve yolun  buz tutması nedeniyle aralarında yolcu otobüsünün de olduğu çok sayıda aracın  karıştığı trafik kazası meydana geldi. 
 
AKOM'dan alınan bilgiye göre, zincirleme kaza sonucu TEM otoyolu çift  yönlü trafiğe kapandı. Ambulans ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği bölgede, yol  bakım araçları da olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. 


İLK KAZA SABAH YAŞANMIŞTI
 
Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde TEM yolunda 13 aracın birbirine girdiği zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. kaza nedeniyle TEM’in İstanbul istikameti 2 saat ulaşıma kapandı.
 
Kaza sabah saat 08.30 sıralarında, TEM Otoyolu Dilovası rampası mevkiinde meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüsün otomobile çarpmasının ardından, arkadan gelen araçlar duramayarak birbirine çarptı. 13 aracın birbirine girdiği zincirleme kazada hurdaya dönen bir otomobilde sıkışan 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, otobüs, minibüs ve araçlarda bulunan 30 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralılar Gebze’de bulunan hastanelere sevk edildiler. İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç konvoyları oluştu. Konvoydaki araçlar tek tek geçiş yaptırırken, geriden gelen araçlar ise TEM Otoyolu Körfez gişelerinden D-100 Karayolu’na yönlendirildi. Saat 10.30’da da otoyol tek şeritten ulaşıma açıldı.
 

Editör: TE Bilisim