Telefon bankacılığı üzerinden Ünlü iş adamlarının kimliklerini kullanarak dolandırıcılık yapan 32 kişi gözaltına alındı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri telefon dolandırıcılarına nefes aldırmıyor işte detaylar.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ünlü iş adamlarını dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenledi. İstanbul merkezli operasyonda Sakarya, Konya, Bursa ve Artvin’in aralarında bulunduğu toplam 8 ilde de gözaltına alınanlar oldu.Polis ekipleri arama yaptığı adreslerde aralarında bankacıların da bulunduğu 32 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda şebeke lideri olarak aranan eski bankacı Ahmet K.’nın da yakalandığı öğrenildi. Polis ekiplerinin adreslerdeki çalışmaları devam ediyor.

5 MİLYONLUK VURGUNUN YÖNTEMİ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüpheliler ünlü holding sahiplerinin kimlik bilgilerini elde etmesinin ardından, telefonla bankacılığı ile kendilerini telefonda holding sahibi olarak tanıttığı ileri sürüldü.Telefon bankacılığında operatörünün sorduğu güvenlik sorularına doğru cevapları verdikten sonra istedikleri hesaba havale yaptıkları, yeni kredi kartı talebinde bulundukları daha sonra kuryede iken adres değişikliği yaparak kartların ellerine ulaşmasını sağladıkları ortaya çıktı.Şebekenin bu yolla 31 holding sahibinin kimlik bilgileriyle işlem yaptığı belirlenirken, ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi.

Editör: TE Bilisim