Geçtiğimiz yılbaşında yürürlüğe giren uygulama ile sigara paketlerinde diğer Avrupa ülkelerinde de uygulandığı şekli ile tek tip paket uygulamasına gidildi. Bu uygulama ile sigaraya olan talebin düşürülmesi amaçlanırken, ilgili uygulama ilişkin sonuçlar da yavaş yavaş geliyor. Erişilen sonuçlara göre yaklaşık 10 milyon kişinin sigarayı bıraktığı ifade edildi.

Pakdemirli Sonuçları Açıkladı

Sigarada tek tip paket uygulamasına ilişkin sonuçları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı. Pakdemirli "Bu kapsamda yayımlanan makalelerde, düz paketin kullanıcılardan yüzde 81'inde günde en az bir kere sigarayı bırakmayı düşündürdüğüne, yüzde 70'inde sigarayı daha az tatmin edici buldurduğuna, yüzde 66'sında sigaranın kalitesinin düşük olduğu düşüncesi oluşturduğuna yer veriliyor” şeklinde yaptığı açıklama ile hedefledikleri sonuçlara ulaştıklarını açıkladı.

Sigaraya Zam Olacak Mı?

Özellikle son zamanlarda gündemde sıklıkla yer bulan sorulardan biri de geçtiğimiz zamlardan sonra 2020’de sigaraya zam olup olmayacağı oldu. Buna göre 13 Şubat 2020’de gündemdebu ayın sonundan itibaren geçerli olmak üzere sigara fiyatlarına yeni zam geleceği ve 2020 yılında sigara fiyatlarına 6 TL’lik bir zammın olacağı haberleri yer almıştı. Bu iddia henüz resmi kaynaklardan doğrulanmamış olsa dasigara markalarına ait yeni zamlı fiyatlar internette gezmeye devam ediyor. Vatandaşlar sigaraya bu ay sonunda yeni zammın olup olmayacağını merak ederken, sosyal medyada dolaşan iddiaların henüz bir gerçekliği bulunmuyor.