Koronavirüs testinin ilk kez pozitif çıktığı 10 Mart tarihinden itibaren üzerinden bir ay süre geçti. Sağlık Bakanlığı Covıd-19'un yayılımın önlenmesi için yapılması gereken en önemli kuralın hijyen ve evde kalmak olduğunu ve zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiği uyarıları yapılıyor. Bazı büyükşehirlerde vaka sayısının hızla artmasının nedenlerinden bir tanesi kurallara uygun olarak hareket etmeyip sokağa çıkmak.

VAKANIN EN AZ GÖRÜLDÜĞÜ BÜYÜKŞEHİR!

Koronavirüste en fazla vakanın görüldüğü şehir İstanbul, İzmir, Ankara illeri oldu. Buna göre 30 büyükşehirde en az vakanın görüldüğü şehri ise Mersin olarak açıklandı. Mersin'de sahil boyunca ve bazı yerlerden girişlere izin verilmiyor. Kent meydanlarında işlek caddeler olan Atatürk, Silifke, İstiklal caddelerinde de insan yoğunluğu azaldı. Mersinliler kurallara uygun olarak İçişleri Bakanlığının genelgesine ve evde kal çağrılarını dikkate alıyor.

Sağlık Bakanlığından açıklanan rakamlara göre en az vakanın olduğu Büyükşehir Mersin oldu. İl genelinde 30 vaka bulunuyor. Bunlardan bir kişi hayatını kaybetti.

İSTANBUL'DA EN RİSKSİZ İLÇELER;

İstanbul ilinde vaka sayısının çok olması ile birlikte bazı ilçelerde vaka yok denecek kadar az. İstanbul'un Silivri hattında vaka sayısı az derecede. Anadolu bölgesinde ise Beykoz, diğer yerlerde Şile, Polonezköy Riva risk oranları daha az olduğu görülüyor.