Türkiye bilindiği üzere son günlerde dört bir yanında bulunan ülkelerde ki tehdit unsurlarına engel olmak için operasyon sinyallerini vermeye devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında devam eden operasyonlar artarak ilerlerken bir yandan da çok sayıda vatandaş bedelli askerlik için müjde bekliyor.

Gerek hükümet sözcüleri gerek ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamalar ile hükümet gündemlerinde şu an için bedelli askerlik konusunun olmadığı daha önce defalarca belirtilmişti. Ancak yurt geneli on binlerce kişi hükümetten tekrar bedelli askerliğin çıkartılması için müjdeli bir duyuru bekliyor. Bu bağlamda Türkiye Büyük Millet Meclisine binlerce kişinin bedelli askerlik için dilekçe verdiği öğrenildi.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN DİLEKÇELER VERİLDİ!

Hükümetten bedelli askerliğin çıkartılması için müjdeli haber verilmemesi üzerine bedelli askerlik açıklaması bekleyenler dilekçelerini yazdı ve soluğu Türkiye Büyük Millet Meclisinde aldı. Buna göre yayımlanan kaynaklara göre TBMM'ye binlerce kişinin bedelli askerlik için dilekçe verdiğini göstermektedir. Peki bedelli askerlik için dilekçeler neden verildi, dilekçelerin detayları nedir?

Çok sayıda kişinin verdiği dilekçeler incelendiğinde kişilerin mesleklerini ve iş yerlerini açarak düzenini kurduğunu eğer şu anda askere giderlerse iş yerlerini emanet bırakacağı kimse olmadığı için döndüklerinde hayatlarını idare edebilecekleri kazancı sağlayamayacakları belirtilmektedir. Hükümetin bu dilekçelere tavrı ne olacak bilinmiyor ancak şu operasyon günlerinde ve Türkiye geneli devam eden askeri faaliyetler sırasında bedelli askerliğin çıkartılacağı pek tahmin edilmiyor. Sizlerde bedelli askerlik çıkarılmalı mıdır sorusunun yanıtını yorum bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz.