Heyecanlı bekleyiş sona eriyor. TBMM 2 ocak günü toplanmış ve Libya teskeresinden sonra görüşmelerine ara vermişti. TBMM 14 Ocak salı günü yılın ilk mesaisine başlıyor. Meclis bu hafta hangi kanunları görüşecek? Daha önce sunulan kanun teklifiler bu hafta meclisin gündeminde olacak. Peki İnfaz düzenlemesi, mahkum affı, 3600 ek gösterge KYK borç silinmesi gibi bekleyen düzenlemelerde son durum nedir?

TBMM'DE BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK KANUN TEKLİFLERİ;

Ak Parti kaçak ve imar yapılanmasın aykırı olan yapılar ile ilgili 38 maddeden içeren imar kanunu düzenlemesi TBMM başkanlığına sunarak bu maddeleri görüşülecek. Diğer bir kanun değişikliği ise ürün güvenliği konusundaki değişiklik teklifi olacak. İnsan can ve mal güvenliğine tehlike oluşturan ürünler ile ilgili yeni bir düzenleme olacak. 14 Ocak nöbeti bakan kim olacağı belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin koca TBMM'de yerini alacak. Çarşamba günü ise Adalet Bakanı, Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı meclisteki yerini alacak.

KYK Borç Silinmesi, 3600 EK Gösterge, Mahkum Affı Son Durum!

Kredi Yurtlar Kurumundan geri ödemeli kredi çeken öğrencilerin uzun bir zamandır sosyal medya üzerinden seslerini duyurdukları KYK borç silinmesi için daha önce bir kanun değişikliği teklifi sunulmuştu. Alt komisyonda olan bu teklif ile ilgili gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz. Yargı paketinin 2.'si ise TBMM'de yeni gündem olacak. Buna göre İnfaz düzenlemesi gibi başlıklar görüşülmeye başlanacak. Din görevlileri, hemşireler, öğretmenler ile polis memurları için 3600 ek gösterge rakamı için geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. 3600 ek göstergenin çıkartılacağı ifade edildi.