Ankara'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin güvenliğinden sorumlu çok sayıda polis bulunmakta olup yine güvenlik önlemlerinin artırılması için aralıklarla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurum içi atama yöntemi ile ilanlar kamuoyuna yayımlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de koruma polisi olarak görev yapmak üzere polis memuru, başpolis memuru, komiser yardımcısı, komiser ve başkomiser alımı yapılacağı belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılacak? Tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de koruma polisi olarak görev yapmak için Emniyet Genel Müdürlüğünde hali hazırda en az polis memuru rütbesinde adayların görev yapıyor olması gerekmektedir. Bu şartın haricinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan polislerin zorunlu görev süresini tamamlamış olmak şartına sahip olması gerekmektedir. Yine adayların 2. bölge görevini tamamlamış olmak ya da en fazla iki kez ertelemesini yapılmış olmak, erkek adaylar için 175 cm ve kadınlar için 170 cm boya sahip olmak gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da adayların Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de ve İstanbul Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışacağı belirtilmiş olup müracaatlarını yapmak isteyen adaylar gerekli merciler ile 16 Mart 2018 tarihine kadar iletişime geçmesi gerekmektedir.

10 BİN POLİS ALIMI DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim