Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yasama dönemine 11 kalkınma planın görüşülmesinden sonra tatile girmesi bekleniyor. Mecliste görüşülmesi beklenen  memurlara 3 bin 600 ek gösterge, af ve infaz düzenlemelerininde yer aldığı yargı reformu belgesi ise TBMM yeni yasama döneminde açıldığından sonra görüşmelerine başlanması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ne zaman tatile girecek? 3600 ek gösterge yargı reformu belgesi ile ilgili düzenlemelerin ne zaman görüşüleceği merakla sorulan sorular arasında yer alıyor. TMM 2. dönem 2. yasama yılına 11. Kalkınma planı görüşmeleri ile tamamlayacak. TBMM 2. yasama döneminde 37 kanun çıkartıldı.

YARGI PAKETİ YENİ YASAMA DÖNEMİNDE GÖRÜŞÜLECEK!

Yargı reformu strateji belgesi ile beklenen infaz sürelerinde değişiklik ve denetimli serbestlik süresi gibi düzenlemeleri içeren çalışmaların yer aldığı yargı paketini görüşmeleri için TBMM tatil sonrası görüşülmeye başlanacak. 2. yasama dönemi 1 Ekim tarihinde başlamıştı. 2019 yerel seçimler nedeniyle iki ay ara veren TBMM 24 Şubat tarihine kadar yoğun bir mesai yaptı.

3600 EK GÖSTERGE;

Öğretmen, din görevlisi, hemşire, polis memuru, sağlık çalışanları gibi meslek gruplarının beklediği 3600 ek gösterge için gözler meclise çevirtilmişti. Yasama döneminin sona ermesinden dolayı. Son baharda meclis açıldığında bu çalışmaların meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 3600 ek gösterge, eyt, af yasası tüm bu çalışmalardan gelecek haberleri bekleyen adaylar için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim