Amerika Birleşik Devletlerinin düğmeye basması ile Katar'a pek çok ülke sırtını döndü ve Katar'a ambargo uygulanmaya başlandı. Bugün yeni ülkelerin de Katar'ı kınaması ile şu anda 10 ülke Katar'a ambargo uygulamaya başladı. Buna göre Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya, Maldivler, Moritanya ve Mauritius Katar ile diplomatik ilişkilerini noktaladığını duyurdu.

Katar'da bulunan büyük elçiliklerde de sorunların yaşandığı öğrenilirken Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya, Maldivler, Moritanya ve Mauritius ülkelerinin büyük elçilerinin de Katar'dan çağrılması bekleniyor.

5 BİN ASKER GÖNDERİLECEK!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşme ile Türk Silahlı Kuvvetlerine izin verildi. Buna göre Katar ile Jandarma eğitiminde Türkiye beraber çalışacak ve Katar'a ilk etapta Türk Silahlı Kuvvetleri toplam 5 bin asker gönderecek. Katar'da hali hazırda 200 Türk personelin görev yaptığı ve 100'e yakın Türk askerinin bulunduğu belirtilmektedir.

ASKER NE ZAMAN GÖNDERİLECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Katar'a 5 bin asker gönderme tezkeresine onay verdi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Katar'a 5 bin Türk askeri gönderecek. Peki TSK ne zaman asker gönderecek? Buna göre TSK'nın ne zaman asker göndereceği belli değil ancak her an asker gönderilebileceği için TBMM şimdiden onay verdi. Şu anda Katar ile TSK arasında yapılacak olan jandarma eğitimi anlaşmasında hangi askerlerin başarılı olacağı görüşülmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ