EYT sorunlarının çözümü için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

1 Ekim tarihinde Meclisin açılmasının ardından EYT'ler için kritik süreç başladı. İlk kez Mecliste gündeme gelen EYT sorunlarının çözü için yeni gelişmeler neler? 1999 yılı öncesi işe girenler ve yaşa takılanların umutları arttı. Buna göre emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için yasa teklifi meclise sunuldu. 

EYT KANUN TEKLİFİNDE SON DURUM;

Milletvekili Arzu Erdem Meclise sunduğu kanun teklifi ile "çözümün mutlaka bulunacağına inanıyoruz." açıklamasını yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği başkanı bir televizyon programına katılarak burada yaptığı açıklamalarda aldığımız bilgiler bizleri umudun çok daha yüksek seviyesine taşıdı açıklamasını yaptı ve Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile yapılan görüşmelerde bir çalışma yapıldığını öğrediklerini belirtti ve komisyona iki teklif sunulduğu öğrenildi. 

Bununla birlikte TBMM Başkanı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde EYT kanun teklifinin komisyona gelmesi ile ilgili soruya esprili bir dille cevap verdi. . "Meclis üzerine düşen işi yapıyor. Başkan da üzerine düşen işi yapıyor. Öyle çok fazla heyecanla hareket etmeye lüzum yok. Daha önümüzde yoğun bir gündem var, yapılacak çok iş var." ifadelerini kullandı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim