73 günlük aranın ardından salı günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi özel oturum ile yasama dönemine açılacak. 1 Ekim 2019 tarihinde salı günü, Başkan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Meclis Başkanı açılış konuşması yapacak. Meclis yeni yasama döneminde çok önemli konu başlıklarını ele alacak. 

TBMM AÇILIYOR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim tarihinde açılmasının ardından yeni yasama döneminde Emeklilikte Yaşa Takılanlar gündemi gündeme gelebilir. Bekleyen diğer konu başlıklarında; kamu görevlilerine 3600 Ek Gösterge, Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan taşeron İşçiler gündeme gelebilir. Ama daha öncesinde İnfaz düzenlemesi ile son şekline gelinen "af gündemi" Meclis gündemine gelecek.  Yargı Reformu ve Strateji Belgesi değişiklik Türkiye Büyük Millet Meclisinde ikinci gündem olarak gündeme gelecek. Adalet Komisyonunda Ekim ilk haftasından adalet komisyonunda görüşülecek. Yargı Reformu ve Strateji Belgesi sonrasında kamu personellerine 3 bin 600 ek gösterge genel kurula gelerek görüşülmesi bekleniyor.

Diğer konu başlıklarında hayvan hakları yasası, ömür boyu nafaka ile gündeme gelen nafaka düzenlemesi boşanma komisyonunda görüşülecek. Kıdem tazminatı ise diğer başlıklar arasında mecliste görüşülecek.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN YENİ GELİŞME;

Taşeron işçiler ile kamu işçilerini yakından ilgilen bir yargı kararı verildi. Taşeron işçiler için Hizmet İş Sendikası yeni bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 696 sayılı KHK ile kamu kurumlarında sürekli işçi statüsüne geçiş yapan işçilerin asgari ücret katları uygulanmaması ile ilgili idare mahkemesine dava işçiler lehine sonuçlandığı ifade edildi. Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim