Ülkemizde uzun süredir mahkumlara af verilmesine ilişkin görüşmeler devam etmektedir. Özellikle geçtiğimiz ay özel bir televizyon kanalına konuk olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yoğun sorular gelmiş ve yetkinin kendisinde olmadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de olduğu söylenmişti. Buna göre TBMM'nin haftalık olarak görüşme programlarına ilişkin duyurular yapılıyor ancak bu haftada mahkumlara af konusu gündeme gelmedi. Ne zaman gündeme gelecek soruları artmaya devam ederken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı.

Cezaevleri Kapasitesinden Fazla Doldu

Sıklıkla televizyon programlarından tanıdığımız Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından mahkumlara af verilmesine ilişkin şu açıklamalar yapıldı: "Cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde dolu.Islah imkanı yok.Hem acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız hem de kalıcı bir infaz reformu.Mükerrir herkesi kapsam dışı bırakmak yerine,kapsam dışı bırakılan suçtan sabıkası olanı kapsam dışı bırakmak daha yerinde olacaktır.

Türkiye geneli milyonlarca kişi mahkumlara af çıkmasını bekliyor, mahkumlara af ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak soruları her geçen gün artmaya devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin çok gecikmedne ilgili konu üzerine görüşme başlatması ve konunun oylanması talep edilektedir. Buna göre belirlenmiş olan büyük suçları işleyen kişiler mahkumlara af yasasından faydalanamayacak. Fakat belirlenmiş olan suçluların tamamı mahkumlara af yasasından faydalanacaktır.

Editör: TE Bilisim