Cenaze ve taziyeler yeni tip koronavirüsün yayılmasında neden oluyor. Ülke genelinde pek çok ilde uyarıları dikkate almayanların neden olduğu karantinalar devam ediyor. İstanbul'da vefat eden bir vatandaşın cenazesi Tokat Erbaa ilçesine getirildi. Taziye katılan vatandaşlar 9 bin kişinin olduğu 2 mahalle karantina altına alındı. İstanbul, Sakarya, Erzurum, Van, Şanlıurfa Mardin ilerinde taziye yüzünden koronavirüsün yayıldığı iller arasında yer alıyor.

VAKA TABLOSU;

15 Mayıs tarihinde Türkiye genelindeki koronavirüs tablosu belli oldu. 38 binden fazla testte 1708 enfekte olan hafta olduğu tespit edildi. Yeni iyileşen hasta sayısı 2103 olarak açıklandı. Dün vefat eden hasta sayısı 48 olarak açıklandı. Yoğun bakımda olan hasta sayısı 944 olarak açıklandı. Entübe olan hasta sayısı ise 490 kişi oldu. 19 mayıs koronavirüs tablosu belli olduğunda aktaracağız.

KORONAVİRÜS AŞISI;

ABD'de koronavirüs aşısı çalışmaları devam ediyor. Maymunlar üzerinde denen aşı başarılı olduğu açıklandı. İngiltere Oxford Üniversitesi bilim adamlarının yürüttüğü izole edilen 2 virüs için aşı çalışmalarını başlattı.

11 mayıs tarihinde açılan berber ve güzellik salonlarından 3 berberin kapatıldığı açıklandı. Açılan işletmelerde çalışanlara koronavirüs testleri yapılmaya devam ediyor. Uşak ilinde 26 berberin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Editör: TE Bilisim