Taşerondan kadroya geçen 900 Bin işçiye müjdeli haber!

Geçtiğimiz hafta belli olan asgari ücret zammıyla birlikte, en düşük ücret yüzde 26 artış ile 2 Bin 20 Tl'ye yükseldi. Bilindiği gibi taşerondan kadroya geçiş düzenlemesiyle birlikte 900 bin işçi Nisana ayında sürekli işçi kadrolarına geçiş yaptı. Buna göre Toplu iş sözleşmesi zammı olarak ocak ayında yüzde dört artış yapılacak. Bazı taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarının asgari ücretin altında kalacağını belirtmiştik.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALMAYACAK!

Sürekli işçi kadrolarına geçen 900 bin işçinin zam sorunu çözüldü. Türkiye Gazetesinin verdiği müjdeye göre Toplu İş Sözleşmesi ile 2020 yılına kadar yüzde dört oranında artış yapılacak olan işçilerin maaşlarını asgari ücret altında kalmayacak. Hak İş genel Başkanı Vekili Hüseyin öz'ün yaptığı açılamaya göre kamuda sürekli içi statüsünde çalışanların maaşları ocak ayından itibaren 2.020 Tl yükselecek ve artış bu rakam üzerinden gerçekleşecek. Ayrıca TİS'e göre ocak ayında taşerondan kadroya geçen işçilere yüzde 4 artış yapılacak.

İKRAMİYE ARTIŞI;

Diğer yandan tediye ücretleri ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Ocak ayından itibaren ödenecek olan ikramiye ücretlerinde artış yaşacak artışın ne kadar olacağını diğer haberlerimizden inceleyebilirsiniz.

İŞİN OLSA