Taşeron kadro düzenlemesinin 2 Nisan itibari ile tamamlanmasının ardından gözler yeni kadroya geçen işçiler için sosyal imkanlar ile maaş düzenlemesine çevrildi.  Bilindiği gibi kamu kurumlarında hizmet alım sözleşmesi ile taşeron statüsünde bulunan 1 milyon işçiyi ilgilendiren düzenlemede başvuru süreci 2 Ocak tarihinde başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öngördüğü takvime göre kurumlar, adaylara yapılan sınavın ardından kesin listeleri açıklayarak kadroya geçiş aşamasını 2 Nisan itibari ile tamamladılar. Bakan Jülide SARIEROĞLU, kadroya ne kadar işçinin geçiş yaptığını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Diğer yandan kadroya geçen işçiler için önemli konular arasında maaş ve sosyal imkanlar geliyor.

Çalışma Bakanı Jülide SARIEROĞLU, 4C’den 4B’ye geçiş sonrası taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşların yüzde 10 oranında artacağı ayrıca yeni bir çalışma ile izin sürelerinde de bir iyileştirme yapılacağı müjdesini vermişti. 1 Milyon işçiyi ilgilendiren düzenlemede maaş ve sosyal imkanları için yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.

52 GÜNLÜK İKRAMİYE

Yeni kadroya geçen işçilere 52 günlük ikramiye ödemesi yapılacak. Devlet kurumlarında işçi statüsünde çalışan işçilerin ilave tediye ücretleri ayda 26 gün olarak hesaplanmaktadır. Kamuda çalışan işçiler yılda iki kez olarak alacakları ikramiye tutarı ikinci alta 52 gün üzeriden hesaplanacak.

BANKA PROMOSYONU

Kamu çalışanlarına maaş aldıkları banka ile yapılan anlaşma doğrultusunda banka promosyonu ödemesi yapılıyor. Kadro alan işçilerde kendi kurumlarında yapılan banka ile protokol doğrultusunda banka promosyon ödemesi alabilecekler. Promosyon ödemesi çalışanlara yılda iki defa yapılmaktadır.

KİT İŞÇİLERİ NE ZAMAN KADRO ALACAK? MÜJDE BEKLENİYOR!

TÜRK-İŞ Sendikası Başkanının KİT çalışanlarını heyecanlandıran açıklaması Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan 50 bin işçiye umut oldu. Bilindiği gibi Hazine müsteşarlığı ihtiyaç bulunan kadro adeti doğrultusunda KİT işçileri kadroya alınacak. TÜRK-İŞ Sendikası Bakanı “Bu konuyu Başbakan ile konuştuk. Kısa bir zaman içerisinde müjdeli bir haber vereceğini söyledi” dedi. KİT işçileri için yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim