Taşerondan kadroya geçiş aşaması için 2018 yılında 90 günlük sürede 900 bin işçi sürekli işçi kadrosuna geçiş yaptı. Bunun yanı sıra KİT kurumlarında ve Belediye Başkanlıklarında hizmet alım sözleşmesi ile görev yapan çalışanlar için kadro çalışmaları devam ediyor.

TEDİYE VE İKRAMİYE ÖDEMELERİ;

Kamu kurumlarında sürekli işçi statüsünde görev yapan 900 bin işçinin 2019 yılı tediye ikramiye ödemeleri için geçtiğimiz günlerde resmi gazetede bir karar yayımlanmıştı. Diğer bir yandan asgari ücret artışı ile birlikte maaşlarında hak kaybı olduğunu belirten bir çok işçinin maaşları asgari cüret düzeyine çekilerek, toplu sözleşme hükümlerinde belirtilen yüzde dört artış yapılması gerektiği kurumlara görüş verildi. Tediye ikramiye ile maaş artışları hakkında yeni gelişmeler. İkramiye ödemeleri ne zaman yatırılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurumlara gönderdiği yazıda günlük brüt olarak, 85.28 Tl altında ücret alanların bu düzeye çıkartılması gerektiği belirtildi.

TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ ARTTIRILDI;

Asgari ücret düzeyine artışa ağlı olarak tediye ödemelerinde de artış yapıldı. 2019 yılında 3.164 Tl ödeme yapılacak. İkramiye ödemelerinde 4 dönem halinde ödeyecek ve aylık ödeme olarak yaklaşık 264 Tl işçilere yansıyacak. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulamasını indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilri. Bizi sosyal medya siteleri üzerinden takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim