2019 yılında taşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin işçinin haklarında bazı iyileştirmeler yapıldı.

Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi 2018 yılına damgasını vurdu. Yaklaşık 900 bin işçinin kamu kurumlarında sürekli işçi statüsüne geçiş yapmasının ardından yapılan düzenleme gereği hizmet alım sözleşmesi ile çalışan ve KİT'lerde görev yapan işçiler kadroya geçiş yapamadı.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER İÇİN İYİLEŞTİRME;

Diğer yandan yaklaşık 900 bin işçinin kadro almasının ardından bazı mali ve sosyal haklarında da iyileştirmeler yapılmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Türkiye genelinde kamu kurumlarına gönderdiği resmi yazı ile asgari ücretin altında bulunan çalışanların maaşlarının asgari düzeye getirilmesi ve toplu hizmet sözleşmesine göre yapılan yüzde 4'lük artışın yapılması gerektiği belirtildi.

ÖĞRENİME GÖRE İŞE ATANMA;

Geçtiğimiz haftalarda resmi gazete açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre taşeron işçilerin 2019 yılı tediye ücretlerinin düzenlemesi yapılarak ödemelerin ne zaman yapılacağı belli oldu. Tayin haklarında aile birliğinin sağlanması için gerekli olan çalışmaların yapılmaya devam ediyor. Sürekli işçiler için diğer bir gelişme ise taşerondan geçen işçiler öğrenimlerine Göre Kadroya Geçiş Yapacaklar. Buna göre temizlik görevlisi olarak çalışan işçilerin lisans yada önlisans öğrenimlerine geçiş yapmaları sağlanmış olacak. Toplum Yararına Programı kapsamında görev yapan çalışanlar sürekli kadroda görev yapmak istediklerini belirtmekteler. TYP çalışanları mevcut alımlarda 6'şar aylık görevlendirilebiliyorlar.

YENİ GELİŞMELER;

Taşeron işçiler ile ilgili yeni gelişmeler olduğunda işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa sitemiz üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz. Sosyal medya siteleri ve işin olsa mobil uygulama bağlantılarına aşağıdan erişebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA