Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret maaşlarının ne kadar olacağını ifade etti. Buna göre 2020 yılında yaklaşık asgari ücrete yüzde 15 oranında zam yapılırken, 304 Tl artış gerçekleşti. Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarında ne kadar artış olacak?

4-D İŞÇİLERİN OCAK AYI MAAŞI ZAMMI;

2018 yılında yaklaşık 900 bin taşeron işçi kamu kurumlarında 4-d sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmeye başladı. Taşerondan kadroya geçen taşeron işçilerin 2020 yılında ne kadar maaş zammı alacağı toplu sözleşmeye göre belirlendi.  Ocak ayı ile temmuz aylarında yapılacak olan maaş artışlarının yüzde 4 olması kararlaştırılmıştı. 2019 yılı maaşını en düşük 2020 Tl olan taşerondan kadroya geçen işçi 82 Tl zam ile 2102 Tl maaş alacak. Asgari ücret artışının yüzde 15 olmasından dolayı bu rakamdan daha düşük olan 4-d işçilerinin asgari ücret düzeyine getirilmesi gerekli olacak. Bu konuda daha önce bir karar açıklanmıştı. 

Ayrıca kamu işçilerinin enflasyon farklarını da alacak. Buna göre 5 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası ek ödeme daha yapılacak. 

TAŞERON İŞÇİLERİN TALEPLERİ;

4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin maaş haklarının iyileştirilmesi dışındaki diğer taleplerinden bir tanesi de tayin haklarının iyileştirilmesi konusunda düzenleme yapılması olmaktadır. Diğer yandan KİT işçileri de 2020 yılında kadroya geçiş yapmak istemektedirler. Sizde düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim