Taşeron işçilere ikramiye müjdesi verildi. Özel idare ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin ikramiyeleri ile ilgili mahkeme kararı taşeron çalışanlarına çok fazla umut verdi. Belediyelerce kurulan şirketlerin üzerinden kadroya geçen işçi sayısı 450 bini buldu.

Yargıtay Kararı Verdi

 Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 27 Kasım 2018 tarihinde hükme bağlanan, 2015/27985 esas ve 2018/21541 sayılı kararına konu olan tavada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait hâlihazırda İETT’de, taşerona bağlı olarak çalışan bir işçi tarafından açılmıştır. Kamuda çalışan işçilere İlave tediye adı altında 2 aylık ücret karşılığı ikramiye ödenebiliyor. Aylık toplam 26 Günlük çalışma baz alınarak 52 günlük İlave tediye Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi sonrasında İlerleyen dönemlerde yapılmaktaydı. Bu yıl ilk taksit ödemesi 31 Ocak'ta yapılmıştı İkincisi ise 31 Mayısta yapılacak.

Müjdeli haber Yargıtay Hukuk Dairesi Başkanlığı tarafından verildiği taşeron işçilerin açmış olduğu davada belediye şirketlerinin kamu kuruluşu değil özel hukuk hükümlerine tabi şirket olduğunu belirten hüküm de bahsi geçen kardan dolayı belediye işçilerini beklentileri boşa çıkmadı. Taşeron işçinin açmış olduğu davada firmanın 100 de 99 hissesinin doğrudan belediye yüzde birinin de Belediyenin bir iştir hakkını ait olduğu iddia edildi. İşçilerin alımında İETT nin söz sahibi olduğu ve işveren yetkilerini kullandığı da açıklandı.