Ülkemizde 900 bin civarı taşeron işçi farklı kurumlarda istihdam etmekte olup bu işçilerin 450 bin civarının kamuya geçeceği geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanmıştı. Peki taşerona kadroda son durum nedir?

TAŞERONA KADRO SON DURUM NEDİR?

Taşerona kadroda 450 bin civarı işçiye kamuya geçecek. Buna göre şu anda beklenenler taşeron yasasının Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi ve Bakanlar Kurulunda onayın verilmesinden sonra ilgili yasanının çıkması beklenmektedir. Şu anda taşerona kadronun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

KAMUYA GEÇİŞ NASIL OLACAK?

Taşerona kadroda işçilerin kamuya geçebilmek için belirlenmiş kurumlarda istihdam etmesi gerekmekte olup yine işçiler yazılı sınava girecek, 10 puandan 6 ve üzeri puan alacak, mülakatlara kalacak, mülakatları başarı ile geçecek ve son olarak güvenlik soruşturmalarından temiz çıkacak.

TAŞERON İŞÇİLER KAMUYA NE ZAMAN GEÇECEK?

Taşeron işçiler yukarıda belirtilen tüm adımları geçtikten sonra uzun bir süre güvenlik soruşturmaların bitmesini bekleyecek öyle ki 450 bin civarı işçinin araması yapılacağı için sürenin 5 - 6 aya kadar uzayabileceği düşünülüyor. Yani taşeron işçileri kamuya 2018 yılının en erken ikinci çeyreğinde geçebileceği tahmin ediliyor.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN!

Bildirim Almak İçin: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim