Türkiye'nin dört bir yanında bulunan kurumlarda istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi bilindiği üzere uzunbir süredir kadro talep etmekteydi. Hükümet bu konuyu özellikle son bir aydır yakın takipte incelemeye almıştı ve sonunda karar çıktı.

Buna göre geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilere kadro verileceği belirtildi. Peki taşeron kamuda kadroya geçerken yaş, eğitim, özel şartlar aranacak mı? Sınav ile güvenlik soruşturmaları yapılacak mı?

KADROYA ALIM SÜRECİ DETAYLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklamasında taşeron işçi kadroya geçerken eğitim, yaş ya da özel şartlara bakılmadan kamuya alınacak. Ancak işçiler alanları ile ilgili sınava tabii tutulacak olup yine güvenlik soruşturmaları da detaylı bir şekilde yapılacak.

Meslekleri ile ilgili girecekleri sınavdan başarı ile ayrılan ve güvenlik soruşturmasında da temiz çıkan adaylar kamuya alınacaktır. Yine taşeron işçilerin kamuya alım süreci hakkında detaylı bilgi geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

TAŞERON YASASI 12 MADDE DETAYLARI

Editör: TE Bilisim