Ülkemizde görevlerini yerine getirmekte olan taşeron işçiler konusunda devlet çalışmalarını bitirdi ve taşerona kadro müracaatları 11 Ocak 2018 tarihi itibari ile sona erdi. Buna göre kurumlar taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Sizlerde Taşerona kadro başvuru sonuçlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Buna göre kurumlar taşerona kadro başvuru sonuçlarını tamamen açıkladıktan sonra adaylar gözlerini artık taşerona kadro sınavlarına çevirecektir. Peki taşerona kadro sınavları ne zaman yapılacak, taşerona kadro sınav tarihi, sınav yeri ve sınav saati duyuruldu mu? Bu bilgiler nereden öğrenilecektir?

TAŞERON SINAVI SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Taşerona kadro sınavları kurumlara göre farklılık gösterecek olup Türkiye geneli sınavlar 3 Mart 2018'de başlayacak ve sınavlar 22 Mart 2018'e kadar devam edecektir. Sınavların sona ermesi ile kurumlar sınav sonuçlarını kamuoyuna duyuracak ve sınavdan başarılı puan alan adaylar kamuya 2 Nisan 2018 tarihine kadar geçecektir. Peki sınavdan en az kaç puan almak gerekiyor?

Taşeron sınavına giren ve kamuya yerleşmek isteyen adayların sınavdan en az 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir. Taşeron sınavından daha düşük puan alan adaylar kamu kurumlarına yerleşemeyecektir. Sınava itiraz etmek isteyen adayların 3 gün içinde başvurularını yapması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim