Ülkemizde faaliyet göstermekte olan bir milyona yakın taşeron işçi hükümetin yaptığı çalışmalardan sonra kamuya geçecek. İlgili taşeron işçiler kamuya geçebilmek için taşerona kadro başvurularını 11 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirdi ve sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Yayımlanan verilere göre taşerona kadro başvurusunu 900 bin civarı taşeron işçinin yaptığı belirtilmektedir. İlgili yasaya göre kadro alacak olan taşeron işçiler bilindiği üzere taşerona kadro sınavına girecek. Peki bu sınavın detayları nedir, taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak, taşerona kadro sınav yeri, saati ve detayları belli oldu mu? Tüm gelişmeleri İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

TAŞERONA KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüz binlerce taşeron işçinin katılacağı taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak? Buna göre taşeron işçilerin çalışacağı kurumlara göre sınav tarihlerinin farklı olması bekleniyor ancak genel olarak sınavlar 3 Mart ile 22 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adayların bu tarihler arasında yapılacak duyuruları dikkatli incelemesi gerekmektedir.

Sınav yeri, sınav saati gibi detaylar da yine adayların başvuru yaptığı kurum idarelerinin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak olup adayların bu kurumların resmi internet sitesini takip etmesi gerekmektedir. Buna göre adayların taşerona kadro sınavından en az 50 ve üzeri puan alması gerekiyor ki kamuya yerleşmek için düşük puan alan adaylar kamuya yerleşemeyecek ancak sınav eleyici usullü değil olabildiğince kolay olacak.

Editör: TE Bilisim