Geçtiğimiz seneden beri bir milyona yakın taşeron işçisi kadro almak için hükümet ve Maliye Bakanlığından konu hakkında açıklama yapılması beklemektedir. Bu sene yapılan açıklamalar ile taşerona kadro yasasında görüşmelerin devam ettiği duyurulmuştu.

Bu sene taşeron işçilere kesin olarak kadro verileceği açıklamaları yapılmıştı ancak bu açıklamaların bir türlü devamı gelmedi ve taşeron işçileri unutulduk mu sorusunu sormaya başladı. İşin Olsa olarak taşeron işçilerin seslerini duyurabilmek ve kadro alabilmelerini sağlamak amacı ile taşeron haberleri yapmaya devam ediyoruz.

TAŞERON İŞÇİLERİN SESİ OLUYORUZ

Bir milyona yakın taşeron işçisi kendilerini güvence altına almak ve iş verenin kendilerini kolay bir şekilde iş yerinden çıkartamamasını istiyor. Taşeron işçiler geçtiğimiz seneden beri kadro almak istiyor fakat bir türlü taşeron yasasında görüşmeler bitmek bilmedi.

EN ZOR İŞLERİ YAPIYORLAR AMA GÜVENCE YOK

Taşeron işçiler bilindiği üzere çalışma koşulları oldukça ağır olduğundan dolayı en zor ve ağır işleri yapmaktadır. Maaşları yaptıkları işlere oran ile düşük olduğu gibi taşeron işçilerin güvencelerinin olmaması kendileri için kötü bir durum olmaktadır. İş veren kolay bir şekilde taşeron işçisini çıkartabilmektedir. En zor işlerde çalışıp güvence altında olmayan taşeron işçiler kendilerinin güvence altına alınmasını istiyor ve taşeron yasasının biran önce onaylanıp kendilerinin kamuya geçirilmesini talep etmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim