Ülkemizde farklı kurumlarda görev yapmakta olan bir milyona yakın taşeron işçinin kadroya geçiş süreci başlayacak. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 450 bin taşeron işçinin kadroya geçirileceği belirtilmişti.

Şimdi yüz binlerce taşeron işçi ve milyonlarca taşeron işçi ailesinin merak ile beklediği sorunun yanıtı şudur. Taşerona kadro ne zaman verilecek, taşerona kadronun ne zaman verileceği hakkında tarin duyuruldu mu? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu konu hakkında bilgi vereceğiz.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Buna göre öncelikle taşerona kadronun Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi beklenmekte olup görüşmeler tamamlandıktan sonra Bakanlar Kurulunda tüm dosya incelenecek yasa çıkarılarak taşerona kadro verilecek. Taşerona kadronun tanımlanmasından sonra kamuya geçişler başlayacak ancak öncelikle işçilerin güvenlik soruşturmaları yapılacak.

Buna göre güvenlik soruşturmalarının üç aya kadar tamamlanması beklenmekte olup tüm işçilerin kamuya yerleşmesi 2018 yılını bulacaktır. Fakat kesin bir tarih yok. Şuan için taşeron işçilerin 2017 Şubat, Mart civarlarında tamamen kamuya geçmiş olmaları beklenmektedir. Tabi güvenlik soruşturmaları hızlı yapılırsa süre daha da kısalabilir.

Editör: TE Bilisim