Bilindiği gibi ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan pek çok kuruluşta istihdam etmekte olan taşeron işçi kadro almak istiyor. Taşerona kadro verilmesi ile ilk etapta 100 - 150 bin işçiye kadro verilmesi ve toplam da bir milyona yakın adayın kadro alması beklenmektedir.

Bir milyona yakın aday taşerona kadro açıklamasını bekliyor ve ne zaman kadro alacağını merak ediyor. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşerona kadro referandum sonrasına mı kaldı? Taşeron yasası hakkında gelişmeler ve son dakika haberleri nedir?

MECLİSTE ONAYLANMASI GEREKİYOR

Taşerona kadro yasasının hazırlanması ile birlikte yasanın onaylanması için Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınması ve buradan da onayın alınması beklenmektedir. Meclise taşerona kadro yasasının sunulması ile onaylanması bekleniyor ancak meclise halen taşerona kadro yasası sunulmadı.

MECLİS TATİLE GİRİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi 21 Mart 2017 tarihi ile tatile girecek ve tatil referandum'a kadar sürecek. Yani meclis 21 Mart 2017 - 16 Nisan 2017 tarihleri arasında tatile girmiş olacak ve bu süre zarfında her hangi bir görüşmenin yapılması beklenmektedir.

21 Mart'a kadar taşerona kadro yasasının sunulması görüşülmesi ve onaylanması gerekiyor ki işçilere kadro verilsin ancak bu kadar kısa süre içerisinde taşerona kadro yasasının meclise sunulması beklenmiyor. Kısacası taşerona kadro verilmesinin referandumdan sonraya kaldığı tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim