Ülkemiz de bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron işçiler seslerini duyurmaya çalışarak hükümetten kadro istemeye devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz seneden beri taşerona kadro verilmesine ilişkin çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz sene dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve yeni Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilere kadro verilmesi hakkında söz vermişti fakat halen taşeron işçilerine kadro verilmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar taşınan konu da Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile CHP'li milletvekilleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Bakan gerekli soruları cevapladı.

3 AY DEDİNİZ BİR YILI GEÇTİ SORUSU

Cumhuriyet Halk Partisi Cephesinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na taşerona kadro sorusu sorularak 3 ay denildiğini ve taşerona kadro hakkında bir yıldır çalışma yapıldığını ancak halen taşerona kadro verilmediğini belirtti.

REFERANDUM ORTAMINDA GÖRÜŞME YAPILMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP cephesinden gelen soruya taşerona kadro konusunun referandumdan sonra görüşüleceğini açıkladıklarını ve referandum ortamında bu tür görüşmeleri uygun bulmayarak ilgili görüşmelerin referandumdan sonra yapılması kararını aldıklarını belirterek önümüzde ki günler de inşallah çalışmaları başlatırız ifadelerini kullandı.

TAŞERONA KADRO - SESİNİZ OLUYORUZ!

Bir milyona yakın taşeron işçi en ağır şartlar da istihdam etmekte ancak kadrolu olmadıklarından dolayı iş garantileri bulunmamaktadır. Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin çalışmaların en kısa sürede başlatılmasını ve zor şartlar altında çalışmakta olan taşeron işçilere kadro verilerek iş garantisi sunulmasını umut etmekteyiz.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim