Geçtiğimiz seneden beri hükümet ve bakanlıklar taşeron işçilere kadro verilmesi için sıkı bir çalışma içerisinde girmiş durumda. Buna göre ülkemizde bir milyona yakın kişiyi ilgilendiren müjdeli bir haber bekleniyor. Bu müjdeli haberin verilmesi ile bir milyona yakın taşeron işçi kadro alacak.

Taşeron işçiler belki en ağır şartlardan bir tanesi olan sektörlerde istihdam etmekte ancak hiçbir iş garantileri bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı taşeron işçiler hükümetten kadro isteyerek kendilerini en azından güvence altında almak istemektedir.

ALTERNATİF 2 YOL BULUNMUŞTU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile taşerona kadro yasası konusunda alternatif 2 yol bulunduğu belirtilmişti. Ancak bu iki yolun ne olduğu hakkında her hangi bir açıklama yapılmadığı için meraklı bekleyiş devam ediyordu. Peki son durum nedir.

SESİNİZ OLUYORUZ!

İşin Olsa ekibine ulaşarak taşerona kadro konusunu gündeme almamızı isteyen değerli okuyucularımızın söylemleri dikkate alınarak ilgili özel haber yayına alınmıştır.

KADRO NE ZAMAN VERİLECEK

Buna göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü taşerona kadro konusunda alternatif 2 yol bulunduğunu belirtmişti. Taşerona kadro konusunun bakanlar kurulunda görüşmeler yapılacak ve belirlenecek olan takvime göre çalışmalar sürdürülerek taşerona kadro verilmesi planlanıyor. Henüz tarih belli olmasa da taşerona bu sene kesin kadro verilmesi beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim