Taşerona kadro konusunda uzun yıllardır çalışma yapılırken sonunda bu sene çalışma için sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde taşerona kadro hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Başbakan Binali Yıldırım konu hakkında açıklama yaptı.

Taşerona kadro ne zaman verilecek, taşerona kadro detayları, taşerona kadro nasıl verilecek gibi detayların bazıları ortaya çıkmış durumda. Peki taşerona kadro için ortaya sızan bilgilerin detayları nelerdir.

KAMUYA YENİ STATÜ GETİRİLECEK

Taşeron işçiler uzun süredir taşerona kadro isteğini yenilemeye devam ediyor. Müjdeli haber geldi ancak tam olarak taşerona kadro verilmeyeceği öğrenildi. Buna göre kamuda 4a, 4b, 4c ve 4d olmak üzere 4 farklı statü bulunmaktadır. Taşeron işçilerin bu statülere değil yeni açılacak statüye alınması beklenmektedir.

SÖZLEŞME YAPILACAK

Taşeron işçileri bundan sonra devlet garantisi altında olacak ve yıllık olarak yenilenmekte olan sözleşmeli üç yıl ara ile yenilenecek. Yani kurumlarda taşeron işçiler yine sözleşmeli statüsünde istihdam edecek fakat sözleşmeleri üç senede bir yenilecek.

Devlet güvenceleri altına alınması ve onlar için yeni bir statü açılması taşeron işçilerin maaşını kapsamayacak. Şu anda hangi taşeron işçisine kadro verileceği kesinleştirilmiş durumda ancak bu konu hakkında kamuoyuna paylaşım yapılmıyor.

DİĞER TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim