Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam eden bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. Bu işçiler kendilerini güvene almak için devlet bünyesinde kadro almayı amaçlamaktadır. İki yıldır uzun süren görüşmelerin sonucunda açıklama geldi ve 2017 yılında taşeron işçilere devlet güvencesi verileceği söylendi. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek, sürecin işleyişi belli oldu mu?

TAŞERONA KADRO FORMÜLLERİ

Taşeron işçilere devlet güvencesinin verilmesi bekleniyor. Peki masa da görüşülen kadro formülleri nelerdir.

KADRO YERİNE SÖZLEŞME

İlk olarak masada kadro yerine sözleşmenin görüşüldüğü tahmin ediliyor. Bilindiği üzere artık kamu da kadro süreci sona erdi ve her şey sözleşmeye dönüştü. Bu sebepten dolayı taşeron işçilere de kadro yerine sözleşme yapılacaktır. Sözleşme süresinin bir yıldan üç yıla çıkması bekleniyor.

KAMUYA YENİ STATÜ

Kamuda işçilerin bulunduğu 4A, 4B, 4C, 4D statüleri bulunmakta olup yeni bir statünün getirilmesi ve örneğin getirilecek olan 4E statüsüne tüm taşeron işçilerin yerleştirilmesi bekleniyor.

TAŞERON KURUMU KURULABİLİR

Taşeron işçilerin yönlendirileceği bir kamu kurumu kurulabilir. Örneğin A belediyesinde çalışan taşeron işçi bu belediyede iş bittikten sonra işine son verilmektedir. Bu durumların yaşanmaması için tüm taşeron işçiler açılacak kuruma bağlanabilir ve bir yerde iş bittiyse açılacak taşeron kurumunun yeni yönlendireceği yerde çalışmaya başlayabilir.

TÜM DETAYLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim